Wednesday, July 27, 2011

DOOR Gift..

cantik tak? kalo kak long bg door gift mcm ni?



ni dari dalam kotak masa kak long dapat semalam dari bakal mak mertua, sebab nak tgk mcm ne rege, corak lain ke kan..
http://www.shawqis.com.my/ , kak long suka la...sebab semalam ada g umah bakal mertua dan bakal suamiku ...auuwww! ;) heheheh, sebab mereka ada buat makan sempena tanda terima kasih dari en tunang dan kak long sebab sama2 bkerjasama menjalankan majlis tunang kami dengan jaya nyer...cewah...

oh yer, berbalik pada tajuk entry kak long ni, kami ada diskus semalam dengan en tunang, bakal mak dan abah mertua berkenaan dengan persiapan majlis perkahwinan kami. habis semua kak long tanya mcm ne, mereka pun ada jugak la bagi cadangan nak buat itu ini kan..

kak long kne la dengar je kan, ye la pikiran org tua berbeza kan dengan pemikiran kita org muda kan..so, kak long terima seadanya cadangan mereka. kebetulan kak long bukak topik door gift kan, kak long yang bajet2 je kan...bukan apa, kami ni kan org biase2 je kan..bukan la dari keturunan di raja mcm org luar di sana ke kan..atau pun bukan la kawin ngn artis...hehehe atau pun kak long ni bukan la bergaji besar sgt pun, sama jugak mcm en tunang kak long. so, mana yang boleh kami cut kos kami cuba.

jadi, cuba korang tgk yg kak long dah link kan tu? rasa nyer ok tak? kak long mintak pendapat ramai, mcm ne k..hope kita sama kongsi yer..

8 comments:

cik enul said...

salam..hye kak long...

door gift berkotak macam ni mmg berbaloi bg sy...ikut pengalaman sendri kalu g majlis kawen n dapat macam ni, dah cukup happy dah dr pihak tetamu yg dtg..hehehe..tapi walau macam mana pun, berbalik gak ngan bajet n kepuasan hati kak long sendri..design kotak macam mana yg kak long nak tuk bg sama ngan theme wedding kak long nanti..


kalu dah decide nak bg doorgift jenis berkotak macam tuh, try la survey supplier yg lain mana la tau leh dapat yg lagi murah n menarik..huhu..slamat memilih..~~Wiiiiii

rara pinkmafia said...

cantek k.long,tapi rara pakai yg biasa2 je.rara letak coklat dlm paper brown je kaklong,then buh reben.sume DIY.hehe

k.long,k.long dlm list b2b club rara heee.

kaklong said...

wah...cik enul ku syg...awk ni hebat la...bg semangat terbaik bg kak long...thnk lalink...terbaik!

heheheeh...cik rara ku syg...awk baik la heheh...semua kawan BBF kak long tgk n seach...sume terhebat di pasaran..heheheh ;)

thnk u all...ummuaahhh! ;>

Miss Sunshine said...

K.long... nanti hana punya doorgift pun berkotak jugak... dari shawqi jugak.. Cube k.long tengok balik entri hana bawah label doorgift... tapi kotak mini bahulu gulung hana plain je takde corak2.. K.long nak bagi doorgift makanan ke? atau barang?

kaklong said...

wah...sama yer cik hana...kita ni ada kemestry la...ahaks!..;P

heheh...kak long bagi makanan jer sebab bakal mak mertua kak long kata kita tak payah nak pikir packing dah, just tgu org tu hantar terus la kita bagi je..kan senang nama nyer tu...heheheh

chayook la cik hana.

aTy _faRed~ said...

dulu saye nyer doorgift lebih kurang berkotak macam ni..:)

zimie said...

kak long nak join geng BBF ke?meh add zimie dekat FB dulu. :)

kaklong said...

nak...tapi tak reti..? :( boleh ke?
zimie add kak long dulu boleh, sebab kat opis ni tak bpe clear on fb..

kak long nyer, CIK LYNDA, gambar depan budak kecik pkai tudung biru tau ( tu anak buah kak long).

tq cik zimie ....wink-wink-wink :)